de vaatwassers van Witgoed Service C.C.,

Feiten en mythen: Energiebesparing met (outlet) vaatwassers

Tegenwoordig besteden we steeds meer aandacht aan het milieu. Zo proberen we milieuvriendelijke handelingen te integreren in ons dagelijks leven, onder andere door te letten op ons energieverbruik. Een van de huishoudelijke apparaten die dagelijks veel energie verbruiken, is de vaatwasser. Gelukkig zijn er ook hier verschillende manieren om er energie zuinig mee om te gaan. Er zijn echter enkele mythen en misvattingen rondom de energiebesparing van vaatwassers. Daarom hebben we in deze blog enkele feiten en mythen op een rijtje gezet, zodat je een bewuste keuze kan maken. 

 

1. Feit: Moderne vaatwassers zijn energiezuinig 

Doordat we nou eenmaal meer bezig zijn met het milieu, zijn vaatwassers tegenwoordig een stuk energiezuiniger vergeleken met vroeger. Moderne vaatwassers van gerenommeerde merken zijn vaak voorzien van geavanceerde technologieën die gericht zijn op energie-efficiëntie. Denk hierbij aan energieklasse-aanduidingen, geoptimaliseerde water- en warme cycli, en functies zoals sensorgestuurde programma’s. 

 

2. Mythe: Outlet vaatwassers verbruiken veel energie

Zoals hierboven beschreven zijn moderne vaatwassers vaak energiezuinig, dit geldt dus ook voor vaatwassers die in een outlet verkocht worden. Vaak wordt het woord “outlet” door elkaar gehaald met “tweedehands”. Hoewel tweedehands vaatwassers vaak oud zijn, zijn outlet vaatwassers vaak nog nieuw. De enige reden waarom ze in een outlet verkocht worden is omdat ze een kleine transportschade hebben. Maar dit neemt niet weg van hun kwaliteit. Ze functioneren dus nog goed en zijn daarom vaak net zo energiezuinig als moderne vaatwassers. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vaatwassers van Witgoed Service C.C., waar vaatwassers verkocht worden met een hoog energielabel, maar een lage prijs. Dit is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! 

 

3. Feit: Slim gebruik draagt bij aan energiebesparing

Moderne vaatwassers hebben vaak verschillende functies die bijdragen aan energiezuinigheid. Echter is het wel belangrijk dat je deze functies op een slimme en goede manier gebruikt. Zorg er dus voor dat je je van tevoren goed inleest en dat je bijvoorbeeld alleen de vaatwasser aanzet wanneer deze vol zit, energiezuinige programma’s gebruikt, en regelmatig de filters reinigt. 

 

4. Mythe: Handafwas is altijd energiezuiniger

In sommige gevallen is het gebruik van een vaatwasser efficiënter en energiezuiniger dan een handafwas, vooral wanneer je een energiezuinig model hebt. Bij een handafwas zijn we namelijk vaak geneigd om de kraan te laten lopen totdat alles afgewassen is. Dit is natuurlijk niet goed. Een goed beladen vaatwasser kan effectief water en energie besparen, terwijl ze ook nog eens ervoor zorgen dat de vaat grondig schoongemaakt wordt. Iets wat bij een handwas niet altijd gebeurd. 

de vaatwassers van Witgoed Service

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *