Verschillende soorten technieken om lekdetectie op te sporen

Er zijn verschillende manieren om lekken op te sporen. Het is wel slank om dit dan gewoon door een specialist zoals OTL Lekdetectie te laten doen. De technieken worden vaak gebruikt met professionele middelen. Daarom is een kenner inschakelen een goed idee. Een bekende manier is natuurlijk het gebruik van luchtdruk. begeleidend is te zien waar de lekken zitten omdat daar juist het water naar buiten zal komen. Het is echter lang niet altijd mogelijk om op deze manier te pakken. Er zijn daarom ook andere methoden die interessant zijn om te bekijken.

Gebruikmaken van andere middelen

Er zijn ook andere middelen voor lekdetectie. Zo kan bijvoorbeeld het gebruik van kleurstoffen helpen. Water is immers lang niet altijd even goed zichtbaar. Dan kan het door er een kleurtje aan toe te voegen een stuk uiteindelijk worden. Daarnaast wordt ook nog wel eens met ultrasone geluidsgolven gewerkt. Het is op die manier mogelijk om te vinden waar de openingen in het systeem zitten. Die laatste methode wordt vooral gebruikt voor hele specifieke problemen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het wel een goede manier is om zorgen te maken dat je erachter komt waar de problemen te vinden zijn. Daarom wordt deze manier nog niet gebruikt indien nodig.

Kijken naar de lekken

Er is ook een hele andere, voor de hand liggende manier om een ​​lek op te sporen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om met cameratechnieken te werken tegenwoordig. Zo kan je gewoon meekijken in de installatie. Om op die manier te kijken waar het lek te vinden is. Waarna er dan ook direct wat te doen is. Het maakt het gemakkelijk om alles op te sporen. Natuurlijk is het belangrijk om met een specialist te werken. Die heeft de middelen in huis om ervoor te zorgen dat met een camera in de installatie meegekeken kan worden. Dat maakt het gemakkelijk om alles op maat op te lossen.

Wilt u nog meer weten over de verschillende soorten technieken om lekdetectie te bepalen? Neem dan een kijkje op otl-lekdetectie.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *