Wat kan je verwachten van houtbouwschroeven?

Wanneer je op zoek bent naar schroeven om gebruik van te maken in de houtbouw zal je tot de vaststelling komen dat je daarvoor aldus vooral zal willen kijken in de richting van zogenaamde houtbouwschroeven. Voor dergelijke schroeven geldt dat ze in het bijzonder gebruikt kunnen worden voor het realiseren van een verbinding tussen houten balken enerzijds en houtconstructies anderzijds. Vaak is het zo dat dergelijke schroeven zich kenmerken door de aanwezigheid van een grote TX-aandrijving. Op deze manier is er sprake van een optimale krachtoverbrenging van de schroefmachine op de schroef. Dit heeft als gevolg dat de schroeven zeer eenvoudig verwerkt kunnen worden. Wil je graag meer over deze schroeven te weten komen? Blijf dan vooral verder lezen!

Houtbouwschroeven voor indoor gebruik 

Voor zogenaamde houtbouwschroeven geldt dat ze dienst doen als perfect alternatief voor de zogenaamde, klassieke houtdraadbouten die er bestaan. Voor houtbouwschroeven geldt in de praktijk dat ze als vele malen sterker bestempeld kunnen worden. Bovendien is het ook nog een zo dat ze beschikken over een aanzienlijk hogere uittrekwaarde. De aanwezigheid van de tellerkop aan de schroeven zorgt ervoor dat ze zich kenmerken door niet alleen een groot draagvlak, maar ook door een stevig klembereik. Als gevolg van deze eigenschappen is het mogelijk om deze schroeven merkbaar zwaarder te belasten. Bovendien zijn er ook minder bevestigingspunten vereist. 

Vanaf 80 mm is het zo dat de schroeven worden voorzien van een zogenaamde deeldraad met een zogenaamde wokkel. Deze zorgt ervoor dat het aantrekeffect bij hout-op-hout verbinding alleen maar kan worden bevorderd. Voor de wokkel geldt dat ze ervoor zorgt dat het schroefgat nog wat ruimte wordt geboord. Op deze manier kunnen twee extra voordelen worden gerealiseerd. Niet alleen is het zo dat als gevolg hiervan het tweede gedeelte van het hout beter zal worden aangetrokken, bovendien is het ook nog eens zo dat het risico op splijten hierdoor behoorlijk afneemt. Stuk voor stuk uiteraard zeer interessante voordelen waar je op kan rekenen. 

Wat bij de realisatie van constructies buitenshuis? 

Naast de houtbouwschroeven die geschikt zijn voor gebruik binnen in de woning is het eveneens mogelijk om te kiezen voor exemplaren die in de buitenatmosfeer gebruikt kunnen worden. Het gaat in deze situatie dan concreet om houtbouwschroeven die beschikken over een bronskleurige anti-roest-coating. Voor dergelijke schroeven geldt dat ze gebruikt kunnen worden bij de realisatie van menig aantal verschillende constructies zoals met name: 

  • Veranda’s; 
  • Terrasoverkappingen; 
  • Andere dragende houtconstructies; 

In het bijzonder de aanwezigheid van een mogelijks grote TX-aandrijving zorgt ervoor dat er sprake is van een echt optimale krachtoverbrenging. Dit zorgt ervoor dat deze schroeven ook bij realisaties buitenshuis zeer eenvoudig te gebruiken zijn.

Hoe de aankoopprijs van je houtbouwschroeven drukken?

Ben je van plan om over te gaan tot het bestellen van houtbouwschroeven? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat dergelijke schroeven een bepaalde kostprijs met zich meebrengen. Dat is uiteraard iets wat niet hoeft te verbazen. Dit gezegd hebbende is het gelukkig ook goed om te weten dat er op verschillende manieren een besparing kan worden gerealiseerd op de aankoopprijs. De belangrijkste bespaartips om rekening mee te houden zijn de onderstaande:

  • Tracht zoveel mogelijk van deze schroeven in één keer te kopen;
  • Vergelijkbaar de aankoopprijs bij verschillende aanbieders; 

Hou er tot slot rekening mee dat je er in de praktijk ook altijd het beste aan doet om deze schroeven te bestellen bij een webwinkel die gratis verzending aanbiedt. Ook op deze manier spreekt het voor zich dat je een besparing kan realiseren op de aankoop van je houtbouwschroeven. 

Ben je ook benieuwd naar de andere mogelijkheden? Bekijk dan ook zeker RVS schroeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *