Een lijst voor een shirt kopen, kan dat?

Het is gebruikelijk om een mooie lijst kopen voor een schilderij te kopen of om fotolijstjes aan te schaffen om je foto’s netjes op te hangen. Maar wist je ook dat er speciale lijsten zijn voor andere voorwerpen. Zoals gedroogde bloem boeketten, borduurwerken en zelfs shirts. Vooral verzamelaars van speciale shirts of jerseys van bijvoorbeeld voetbal- of basketbal clubs willen hun pronkstukken netjes inlijsten en aan de muur hangen. Dus ja! Het is mogelijk om een lijst voor een shirt te kopen en in dit blog vertellen we hier meer over.

Is elke lijst geschikt voor het inlijsten van een shirt?

Als je jouw favoriete t-shirt of sport jersey wilt inlijsten kun je vrijwel iedere lijst die hiervoor geschikt is gebruiken. Er is een ruime keuze in verschillende soorten lijsten die je voor het inlijsten van shirtjes kunt gebruiken. Waar je wel rekening mee kunt houden is dat deze speciale lijsten wel iets meer van de muur af komen. Er moet namelijk wel voldoende ruimte voor het shirt aanwezig zijn. De dikte varieert, maar ligt gemiddeld tussen de 25 tot 30 millimeter. 

Verschillende soorten glas

Ook bij lijsten voor shirts heb je keuze uit verschillende soorten glas en je hoeft niet voor dikker glas te kiezen om een shirt te kunnen inlijsten. Er moet wel voldoende ruimte tussen het shirt en het glas aanwezig zijn om het glas niet al te zwaar te belasten. Dus als je voor zo dun mogelijke lijst kiest, is het niet handig om voor kwetsbaar glas te kiezen. Door de druk die ontstaat kan het glas gaan springen. Maar wanneer je de hulp van een professioneel bedrijf inschakelt krijg je altijd de juiste optie met het juiste glas om jouw shirts in op te hangen.

Heeft een mooie lijst invloed op de waarde van een shirt?

Een mooie lijst kan de prijs van bijvoorbeeld een voetbalshirt beïnvloeden. Maar meer om het feit dat het shirt in al die tijd dat het aan jouw muur heeft gehangen netjes is bewaard. De prijs zal dan ook niet met tientallen tot honderden euro’s stijgen als je een shirt met een lijst of zonder verkoopt. Een handtekening van een bekende voetballer kan de waarde van een shirt wel enorm beïnvloeden. Zo worden wedstrijdshirts van Lionel Messi met een handtekening van de Argentijn voor tussen de € 500,- en € 1000,- verhandeld.

Welke soorten lijsten zijn er?

Wanneer je op zoek gaat naar een mooie lijst en een lijstenmaker om je shirt te laten inlijsten, zul je ontdekken dat er genoeg keuze is in verschillende soorten lijsten. Je hebt een ruime keuze in verschillende soorten materialen en kleuren. Welke lijst je kiest is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van je persoonlijke smaak. Terwijl je interieur ook een rol kan spelen. Want de lijst moet wel bij je meubels en woonaccessoires passen. Om een mooi shirt echt eruit te laten springen is het verstandig om voor neutrale kleuren te kiezen. Een lijst van aluminium, zilver, wit en zwart kunnen een shirt echt tot zijn recht laten komen.

Op zoek naar lijsten van hout? Bekijk snel de houten lijsten van Verno.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *