Aanvraag energielabel is belangrijk voor elke woning

Het is een verplichting dat elke woning is voorzien van een energielabel. Aanvragen energielabel is daarom ook noodzakelijk om aan te geven hoe energiezuinig een huis is of juist niet. Je kan een afspraak maken met een energieadviseur om deze voor je in orde te maken. Controleer altijd eerst het voorlopig energielabel van het huis. Dan heb je een inschatting op basis van de gegevens hoe energiezuinig het huis is. Dat wordt gedaan op basis van het type woning, de oppervlakte en het bouwjaar.

 

Aanvraag definitief energielabel

Het is altijd mogelijk om een definitief aanvraag energielabel te doen. Als het druk is kan het best wel lang duren dus is het belangrijk dat je de aanvraag op tijd doen. Het aanvragen van een energielabel doe je bij een energieadviseur.

 

Hoe en aanvraag energielabel te doen

Om een aanvraag energielabel te doen zal je eerst enkele stappen moeten ondernemen. Ten eerste zal je een energieadviseur moeten zoeken. Omdat de prijzen verschillen is het beter dat je een offerte opvraagt van verschillende energieadviseurs zodat je ze kan vergelijken. Eenmaal je een keus hebt gemaakt kan je dan de offerte bevestigen en maak je een afspraak met de energieadviseur.  De energieadviseur kom te dan langs en neemt ter plaatse de woning op. Het is belangrijk dat je bij de opname ook aanwezig bent. Het is ook belangrijk dat je voor de energieadviseur genoeg informatie van de woning beschikbaar hebt. denk daarbij aan documentatie, bouwtekeningen en facturen van verbetermaatregelen. De energieadviseur zal dan de energieprestatie van het huis berekenen en deze registreren. Als dat gedaan is zal je hiervan een afschrift ontvangen.

 

Hoe doe je een aanvraag energielabel

Als huiseigenaar kan je een energielabel aanvragen wanneer je huis geen energielabel heeft. Ook bestaat de mogelijkheid om het huidig energielabel te vernieuwen. Dit kan je doen wanneer je bezig bent geweest je huis energiezuiniger te maken. Een energielabel is tien jaren geldig. Wanneer de energie adviseur langs komt zal hij om en bij 1 tot 2 uren bezig zijn om het huis op te meten. Hij kijkt naar de afmeting, de aanwezigheid van isolatie van de muren en het dak, de aanwezigheid van installaties zoals zonnepanelen en cv-ketel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *