HPS en LED groeilampen – de voordelen Kweeklampen voor een optimale groei: HPS en LED groeilampen – de voordelen

In Nederland hebben we helaas niet het meest optimale klimaat voor een goede plantgroei. Zo hebben tropische planten of planten met een grote behoefte aan zonlicht, in Nederland vaak geen schijn van kans. Gelukkig kun je met behulp van speciale lampen zorgen voor een perfect leefklimaat voor elke plantensoort. De meest geschikte manier hiervoor is het gebruik van HPS- en LED-lampen. Deze hoogwaardige lampen zijn razend populair en worden dan ook het meest gebruikt door professionele en hobby kwekers. Een overzicht van de meest belangrijke voordelen lees je hieronder.

Hoogwaardige lampen gebruiken bij plantenkweek
Met een speciale kweeklamp zorg je ervoor dat je het hele jaar door een stabiele lichtinval en warmte kunt produceren, ongeacht het seizoen. Hiermee kun je ervoor zorgen dat planten, die doorgaans niet in Nederland voldoende kunnen groei, of een winter niet zouden overleven, optimaal kunnen blijven groeien. Ook kun je met behulp van de planten de productie van de planten verhogen en kun je zorgen voor een betere oogst.

Hoe je de lampen kunt toepassen verschilt per type plant. Over het algemeen worden de HPS-lampen aangeraden wanneer je ook wilt zorgen voor extra warmte, en kun je het best kiezen voor de LED-lampen wanneer je wilt besparen op je energieverbruik. De lampen hebben elk zo hun voor- en nadelen. Welk systeem dus het meest geschikt is voor jouw situatie is dus afhankelijk van diverse factoren.

De voordelen van HPS lampen
Een HPS-lamp (Ook wel High Pressure Sodium lamp) is een ideale lamp voor het bevorderen van je plantengroei en het verhogen van je oogst. Deze lampen zijn vaak het meest efficiënt voor het verlichten van kweekruimtes en staan bekend om hun effectieve werking.

Deigh Pressure Sodium lampen geven veel stralingswarmte af en bieden een goed lichtspectrum. Hiermee zijn de lampen uitermate geschikt voor het creëren en nabootsen van een warm klimaat. Dit is ideaal voor planten die vele behoefte hebben aan een warme leefomgeving.

De HPS-lampen zijn in verhouding tot vele andere systemen voordelig in aanschafprijs en bieden een uitstekende kwaliteit. Voor een veilige toepassing van de lampen dien je over een goed ventilatiesysteem te beschikken. De reden daarvoor is dat de lampen flink wat hitte produceren en de warmte daarom zorgvuldig afgevoerd dient te worden.

De voordelen van LED-lampen
LED-lampen zijn net als HPS-lampen uitstekend voor het bevorderen van plantengroei. Het grootste voordeel van LED-lampen is dat de lampen een stuk zuiniger zijn qua energieverbruik in verhouding tot de HPS systemen. Een LED systeem is daarom zeer geschikt voor het verlichten van zeer grote kweekruimtes en zorgt ervoor dat je energierekening laag blijft.

De LED-lampen bieden een uitstekend lichtspectrum en een goede verdeling van de planten. Daarnaast geven ze minder warmte af dan de HPS-lampen waardoor je doorgaans niet hoeft te beschikken over een ventilatiesysteem. LED-lampen zijn daarnaast uiterst duurzaam en hebben een lange levensduur van doorgaans 50.000 tot 100.000 uur. Hierdoor hoef je de lampen minder vaak te vervangen en kun je lang van de lampen gebruik blijven maken.

Kweeklampen bestellen in bulk
Beide typen verlichtingssystemen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het is dus aan jou als kweker of verkoper om te kijken welk systeem het beste bij jouw situatie past. Wil je graag aan de slag met het op grote schaal toepassen van hoogwaardige lampen voor de kweek? Of ben je geïnteresseerd in het distribueren van deze kwalitatieve lampen? Neem dan een kijkje in het assortiment aan groeilamp planten. Hier vind je een overzicht van zowel geavanceerde LED-lampen als hoogwaardige HPS-lampen die in bulk verkrijgbaar zijn. Bekijk de verschillende modellen en kijk wat zoal de verschillende mogelijkheden hiervan zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *