Woonkamer

De voordelen van het verhuren van je huis

Heb je een huis dat je zelf niet bewoond of ben je bijvoorbeeld van plan om een tijdje naar het buitenland te gaan, waardoor je huis niet wordt gebruikt? Steeds vaker kiezen mensen er in deze gevallen voor om hun huis te verhuren. Dat is niet voor niks, want het verhuren van je woning biedt een hoop voordelen. In dit artikel wil ik je daar wat meer over vertellen.

Allereerst: waarom?

Ik gaf in de inleiding van dit artikel al aan dat er verschillende redenen ten grondslag kunnen liggen aan een eventuele verhuur van je huis. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat mensen voor hun werk voor bepaalde of onbepaalde tijd naar het buitenland moeten, waardoor hun huis in die periode niet gebruikt wordt. Steeds vaker kiezen mensen er ook voor om een tweede huis aan te kopen als investering, met als doel deze te verhuren. Tegenover deze verhuur staan natuurlijk huurinkomsten, en dat is niet eens het enige voordeel!

Een aantal voordelen op een rij

Zelf je huis laten verhuren en benieuwd naar de voordelen? Ik heb er hieronder een aantal voor je opgesomd:

  • Ik benoemde het zojuist al even: tegenover de verhuur van je huis staan natuurlijk huurinkomsten. Dit is voor veel mensen de voornaamste reden voor de verhuur van hun huis. De spaarrente is historisch laag en daardoor zoeken veel mensen naar alternatieven om extra geld bij te verdienen. Investeren in een tweede huis voor de verhuur is daarvoor natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid met een hoog rendement en een laag risico.
  • Een huis dat niet wordt bewoond is gevoeliger voor vandalisme en krakers. Door je huis te verhuren ontvang je niet alleen maandelijks inkomsten, maar je kunt je dus ook voor een hoop ellende behoeden.
  • Als je het geld tot je beschikking hebt, is investeren in een huis voor de verhuur (en vastgoed in het algemeen) een goed idee. Het biedt namelijk bescherming tegen inflatie doordat huuropbrengsten met de inflatie meebewegen. Daarnaast biedt het een hoop aantrekkelijke belastingvoordelen waarover een expert je meer kan vertellen.

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op de website van Starthousing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *