Hal

Wat zijn de functionele eisen per ruimte?

Voeg aan jouw lijst alle specifieke functies toe die je in elke ruimte wilt uitvoeren, denk hieraan wat je er wil doen, maar ook de stijl die je wil dat de ruimte uitstraalt. Bijvoorbeeld in de badkamer wil je je scheren en make-up aanbrengen, terwijl de slaapkamer wil je er slapen en is het belangrijk dat de stijl rust uitstraalt. Maak dit overzicht voor iedere ruimte en bedenk gelijk waar je een inbouw of opbouw stopcontact wil, je kan diverse soorten stopcontacten vinden bij Schneider Electric. In dit artikel lees je twee voorbeelden van ruimtes, het is de bedoeling dat je hetzelfde doet voor de overige ruimtes.

De entree hal

Gevoel

Over het algemeen willen mensen dat deze ruimte gastvrij aanvoelt, dus harde inbouwspots overal zijn niet voldoende. De ruimte moet gastvrijheid uitstralen. 

Focuspunten

Heb je een feature wall? Markeer dit met een rij verzonken kleine kantelbare downlights die over de muur spoelen.

Misschien is een meubel het middelpunt, zodat je er wat hangers aan kunt hangen.

Als u een plafond heeft dat hoog genoeg is, kan een gecentraliseerde hanglamp het middelpunt van de kamer zijn.

Functie

Met tassen beladen huiswaarts keren, schoenen aantrekken, gasten begroeten zijn allemaal typische functies. Met dit in gedachten heb je flexibele verlichting nodig, dus ervoor zorgen dat er genoeg is, maar dat deze op een dimmer staan, is de sleutel tot het beste van twee werelden.

Je zou zelfs een sensor kunnen overwegen, zodat wanneer je met volle handen naar binnen loopt, je niet hoeft te worstelen met de lichtschakelaar.

De badkamer

Gevoel

Wil je dat je  badkamer helder en frisheid uitstraalt of ga je voor een romantische badkamer stijl? De keuze is geheel aan jou.

Focuspunten

Als uw bad een echte eye catcher is, overweeg dan een hanglamp boven het bad of inbouw spots achter het bad. Alle lampen in de buurt van een bad, douche of wastafel moeten een laag voltage hebben en de juiste IP-classificatie hebben in overeenstemming met de zone, omdat ze in de badkamer worden geplaatst. Misschien heb je in de badkamer juist een spiegel als eye catcher hangen, je kan dit nog extra benadrukken met een hangende lamp, een mooie wandlamp of LED-strippen eronder.

Functie

Als je in deze ruimte make-up aanbrengt of je gaat scheren, zorg er dan voor dat er voldoende verlichting hebt bij je spiegel is om het gezicht gelijkmatig te verlichten. Je kan eventueel nog overwegen om een extra verlichting te plaatsen bij de spiegel die je alleen gebruikt voor dat soort momenten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *