De voordelen van een dicht kastsysteem

Bent u op zoek naar een nieuwe kledingkast en heeft u een inloopkast op maat op het oog? Dan kunt u natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe u wilt dat de kast eruitziet en wat er allemaal op en aan zit. Ze ook de keuze voor een dicht of open kastsysteem. Om u een handje op weg te helpen bij deze keuze zetten we in dit artikel de voordelen van een dicht kaartsysteem op een rij.

Het oogt netjes en opgeruimd

Voor het zicht is het grote voordeel van een dicht kastsysteem voornamelijk dat de kast opgeruimd en netjes zal ogen. Een open kast kan al gauw rommelig ogen door alle verschillende kleuren kleding die erin hangt en het feit dat het altijd prominent in de kamer aanwezig is. Met een dichte kast heeft u hier echter geen last van. Een dichte kast kunt u namelijk helemaal laten afwerken in een stijl die u mooi vindt en bij de rest van het huis past. Zo is de kast geen doorn in het hoog. Integendeel, zo past de kast prachtig in uw interieur.

Niet iedereen kijkt zomaar op uw kleding

Wanneer u een aparte ruimte heeft voor uw kast is het natuurlijk prachtig om een open inloopkast te hebben en al uw kleding in één oogopslag te zien. Maar wanneer u de kast in een ruimte zet die ook ergens voor gebruikt wordt, zoals een slaap- of woonkamer, heeft u misschien liever niet dat de kast altijd maar open is. Zo kan niet iedereen die op bezoek is zomaar in de kast kijken, en hoeft u ook zelf niet altijd naar de kast te kijken wanneer u dit niet wilt.

Uw kleding blijft het langste mooi

Een dicht kastsysteem heeft niet alleen voordelen voor het zicht, maar ook voor uw kleding. Deze blijft in een dichte kast namelijk langer mooi. Doordat de kleding in een dichte kast tegenover een open kast niet de gehele dag aan zonlicht wordt blootgesteld. Vooral aan de kleuren van kleding die in een open kast hangt kunt u op een gegeven moment merken dat deze wat vervagen. Met eend dichte kast heeft u hier echter natuurlijk geen last van.

Bent u op zoek naar een kastsysteem op maat? Kijk dan op www.elkekastopmaat.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *