spotjewoning

Uw eigen schuifpui plaatsen? Houd hier rekening mee!

Wilt u graag een schuifdeur in uw huis in plaats van een gewone draaideur? Dan is natuurlijk een supermooi plan, maar dan moet deze eerst wel nog even gezet worden. U kunt dit – ondanks dat het niet gebruikelijk is – als u er een beetje verstand van heeft zelf doen. Echter is dit niet zonder enige haken en ogen. Vandaag leggen wij u uit waar rekening mee te houden wanneer u zelf een schuifdeur plaatst.

Weet wat u doet

Ten eerste is het belangrijk dat u weet wat u doet wanneer u aan de slag gaat. Dit geldt zowel voor het uitzoeken van de schuifpui als het plaatsen ervan. Let er bij het uitzoeken bijvoorbeeld op welk materiaal de pui is die u op het oog heeft. Schuifpuien zijn namelijk te verkrijgen in verschillende materialen, en ieder materiaal heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen.

Daarnaast is het ook tijdens het plaatsen enorm belangrijk dat u weet wat u doet en dat u of degene die u helpen bouwtechnische kennis en ervaring hebben. En schuifdeur plaatsen is geen makkelijke klus, en zonder kennis hierover te hebben moet u hier echt niet aan willen proberen. Wanneer u geen bouwtechnische kennis heeft, is het altijd het beste om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Check waarvoor u verzekerd bent

Ten tweede heeft de keuze om een schuifpui zelf te plaatsen invloed op de garantie en verzekering van de pui. Wanneer u bij een professional een schuifdeur koopt en deze direct door hetzelfde bedrijf of het bedrijf waar zij mee samen werken laat zetten, heeft u over het algemeen volledige garantie over de deur. Wanneer u er echter voor kiest om de pui zelf te zetten, valt de garantie weg voor problemen met de schuifpui die komen door het plaatsen van de pui. Wanneer de deur dus kapotgaat kan het dus zijn dat u de schuifpui reparatie zelf moet betalen.

Meer weten over schuifpuien en het eventueel zelf plaatsen ervan? Kijk dan op https://foramen.nl/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *