Hoe verander je een zolder naar een thuiskantoor?

Op de zolder bevindt zich vaak veel rommel, het wordt dan ook echt gebruikt als rommel ruimte. Zodra deze rommel echter is verwijderd, kan de zolder eigenlijk een schat aan ruimte zijn, waaronder een geweldig thuiskantoor. Dus als je weinig ruimte hebt in je huis, werp dan een oog naar boven om je zolder om te bouwen tot een thuiskantoor dat chique en functioneel is. In dit artikel vind je wat tips om van je zolder een thuiskantoor te maken.

Onderzoek de ruimte.

Als je zolder een raam en elektrische bedrading heeft dan ben je helemaal klaar. Maar als je bent zoals de meesten van ons, is je zolder gewoon een enorm zwart gat. Als je zolder momenteel een niet-woonruimte is, wat betekent dat je er niet comfortabel langer in kan blijven dan tijdens je zoektocht naar een doos met winterkleding, dan moet je een bouwvergunning krijgen om het om te zetten in een echte kamer. Een optie om van je zolder een echte ruimte te maken is bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen.

Verlichting

Als je zolder een raam heeft, moet je je bureau in de buurt plaatsen om te profiteren van het natuurlijke licht en al die extra vitamine D uit het zonlicht. Werken bij een raam kan ook het ongemakkelijke gevoel verlichten dat je op zolder bent. Het kan mogelijk zijn dat je een elektricien moet laten komen om de zolder goed te bedraden. Plaats de lampen niet alleen bij en rondom je bureau, maar juist op verschillende punten in de kamer. Op die manier zal niet alleen de werkruimte helderder aanvoelen, maar zal de hele ruimte goed doen.

Kies de juiste meubels

Wanneer je je zolder ombouwt naar een thuiskantoor, is het belangrijk dat je de juiste meubels uitkiest. Een groot voordeel is dat de ruimte vaak groter is dan andere ruimtes in de woning. Nu je de ruimte hebt is het aan te raden om ook te investeren in je kantoormeubelen, je zal er immers aardig wat tijd doorbrengen. Investeren in een elektrisch bureau en een goed ergonomische bureaustoel is dan ook zeker geen overbodige luxe. Vergeet niet om ook opbergmeubels aan te schaffen, waar je het papierwerk kan opbergen en andere kantoorbenodigdheden. Hierdoor hou je je kantoor netjes en overzichtelijk. 

Maak gebruik van accessoires

De laatste stap in het transformeren van de zolder in een functioneel thuiskantoor is de inrichting. Er is geen tekort aan inspiratie en ideeën als het gaat om het inrichten van een thuiskantoor. Het vernieuwen van de zolder naar een kantoorruimte, kan een groot project zijn. Kleed de ruimte aan met leuke maar rustige accessoires, denk hierbij aan woonaccessoires met een lichte kleur, zoals van rotan of licht hout. Het is belangrijk dat het niet te veel afleiding geeft, kies daarom niet voor felle kleuren. 

Bron: thuiswerkwinkel.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *