Marmerlook tegels zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden

In de wereld van tegels is enkele jaren geleden een enorme innovatie geweest. Hierdoor kunnen tegenwoordig tegels gemaakt worden die op het oog niet meer van het materiaal die ze moeten nabootsen te onderscheiden zijn. Denk aan marmerlook tegels, tegels met houtlook of betonlook tegels. Naast deze bekendste tegels zijn er tal van andere designs en variaties. Het marmer van een marmerlook tegels is namelijk een print op de keramische tegel. Deze wordt vervolgens geglazuurd waardoor de print slijtvast is. 

Waarop letten bij marmerlook tegels kopen

Bij marmerlook tegels kopen, moet je letten op de kwaliteit van de print en het design. Kijk niet naar één tegel maar naar het gehele design. Een design bestaat uit een groter oppervlak welke vervolgens verdeeld wordt over meerdere tegels. Uit hoe meer tegels het design opgebouwd is, des te natuurlijker zal het eindresultaat ogen. Marmerlook tegels hebben doorlopende aders, let hier dus ook op. Check voor je de tegels gaat leggen of er een bepaald legpatroon is, of dat je ze random door elkaar kunt plaatsen. Lees verder voor meer tips over tegels plaatsen met een marmerlook.

Waarop letten bij marmerlook tegels plaatsen

Je weet nu dat het design van de marmerlook tegels over meerdere tegels verdeeld is. Wanneer er een legpatroon is, hou je hier dan aan. Wanneer deze er niet is, ga dan zelf de tegels eerst neerleggen zonder lijm om een mooi patroon te bepalen. Je wilt voorkomen dat je twee tegels met dezelfde print naast elkaar legt. Vaak bestaat een doos uit ongeveer 6 verschillende tegels. Werk echter nooit doos voor doos af, maar plaats altijd tegels uit meerdere dozen door elkaar. Er kan altijd een kleurafwijking zijn, en wanneer je per doos werkt, zal dit zichtbaar kunnen worden in je eindresultaat. Leg je tegels uit meerdere dozen door elkaar, dan is deze kans veel kleiner.

Oriënteer je voor je tegels koopt

De meeste mensen denken bij marmerlook tegels aan wit marmer. Echter er is meer mogelijk dan de natuurlijke soorten marmer die je kent. Doordat het een print is, hebben designers van tegels hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Hierdoor zijn er prachtige designs die in natuurlijk marmer niet voorkomen. Denk aan donkergroen met goud of beige met roze aders. Zwart of antraciet marmer met een blauwe tint erin. Of donkere tegels met gouden aders in een interessant patroon. Oriënteer je dus als je marmerlook tegels kopen gaat. 

White Printer Paper on White SurfaceWhite Printer Paper on White Surface

Tegels voor wand of vloer: de voordelen

Zowel op de vloer als op de wand geven marmerlooktegels een resultaat waarbij het niet van echt marmer te onderscheiden is. Echter waarom dan niet voor echt marmer kiezen? Ten eerste zijn er mooiere designs mogelijk met tegels met een marmerlook. Maar ten tweede, en zeker niet onbelangrijk, zijn marmerlook tegels onderhoudsarm. Dit in tegenstelling tot echte marmertegels die periodiek geïmpregneerd moeten worden, gevoelig zijn voor vlekken of snel kunnen breken. Keramische tegels met een marmerlook hebben niet deze problemen en hebben dit onderhoud niet nodig. Dit maakt deze tegels zo geschikt voor wand of vloer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *