Toe aan een nieuwe vloer? Dit zijn de trends voor 2022

Een nieuwe vloer kiezen is leuk. Met een andere vloersoort kun je de hele uitstraling van een ruimte veranderen. Een vloer is sfeerbepalend. Dat maakt het ook meteen wel een beetje lastig kiezen. Want tegen een vloer kijk je veel en lang aan. Je wilt daarom een materiaal en kleur die niet snel verveelt en past bij de ruimte. Hieronder alvast wat inspiratie. Deze vloertrends zien we terug in 2022.

Natuurlijke materialen en kleuren


Deze trend nemen we mee uit 2021, want interieurs met tinten en materialen geïnspireerd door de natuur kennen we al even. En gelukkig zijn we er nog niet op uitgekeken. Een interieur in lijn met deze trend werkt ontspannend. De zachte kleuren zorgen voor rust en eenvoud, terwijl de texturen van natuurlijke materialen warmte en sfeer brengen. Bij zo’n interieur past een houten vloer heel goed. Hiermee voeg je nog meer warmte toe aan je interieur. Liever een vloer die een tikkeltje stoer is? Kies dan voor een betonnen vloer. Deze vloer kun je weer prachtig combineren met een vloerkleed. Fijn voor je voeten en knus voor de uitstraling.  

 

Milieubewust gekozen vloeren 


Er is steeds meer aandacht voor het milieu en welke impact ons koopgedrag hierop heeft. Daarom worden producten steeds vaker milieubewust gekozen. Dat geldt ook voor vloeren. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld naar een keuze voor een vloer van tapijt, laminaat of bijvoorbeeld PVC in plaats van hout. Het bewust kiezen word je makkelijker gemaakt door de groene labels en certificaten die producten kunnen hebben. Een winkeladviseur kan jou hier meer over vertellen.

Veelzijdig PVC


Een PVC vloer past al snel in je interieur omdat je met dit vloertype enorm veel kanten op kunt. Zo kun je kiezen voor een brede of smalle plank, een Hongaarse punt of ander legpatroon. Daarnaast heb je ook PVC met tegel-, graniet- of marmerlook. Daar komt nog eens bij dat een PVC vloer maar weinig onderhoud nodig heeft, geluiddempend werkt en lekker aanvoelt onder de voeten. Deze vloeren nemen namelijk de omgevingstemperatuur aan. 

Blijvend populair


We sluiten af met een trend die nog wel eventjes blijft en dat is de visgraatvloer. Dit patroon is eigenlijk al heel wat eeuwen populair. Je mag deze vloer daarom met recht tijdloos noemen. Vroeger zag je een visgraatpatroon veel in klassieke interieurs maar daar is al lang verandering in gekomen. De visgraat past namelijk ook heel mooi in huizen die modern ingericht zijn en ruimtes die industrieel geïnspireerd zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *