Verschil kantoorschoonmaak en specialistische reiniging

De meesten van ons kennen het verschil tussen particuliere schoonmaak en kantoorreiniging, maar wat is precies commerciële reiniging en is er een verschil?

Hoewel het in het begin misschien duidelijk lijkt, is het nog steeds belangrijk om te weten welke soorten reinigingsdiensten er beschikbaar zijn wanneer je op zoek bent naar één die bij je bedrijf past, vooral nu zaken de laatste paar jaar veranderd zijn.

Kantoorschoonmaak

Dit is een gespecialiseerd type commercieel schoonmaak, zoals de naam al suggereert gaat het hierbij  om het schoon maken van kantoren. Kantoor schoonmaak klinkt als een mooie basistaak, want kantoren zijn eigenlijk echt complexe ruimtes. Er zijn delicate elektronica- en serverruimtes, keukens en toiletten, liften, trappenhuizen, meerdere oppervlaktetypes en met veel mensen, die altijd in beweging zijn.

Dit volume aan menselijk verkeer heeft ook een echte impact op het hele bedrijf. In de loop van de tijd kunnen zelfs de beste tapijten door intens gebruik verslijten en vies worden. Specialistische commerciële kantoor schoonmaak kan er weer leven in brengen, het verwijderen van vuil is een noodzaak om het uiterlijk te verfrissen, het gevoel en zelfs de geur van je kantoor.

Misschien vraag je je af of je het kantoor zo regelmatig moet reinigen omdat je nu minder personeel binnen je kantoren hebt.

Gezond en schoon

Kantoor reinigingscontracten worden overeengekomen op basis van behoefte – en aangezien er nu veel werkplekken een hybride model aanbieden, zoals het afwisselen van thuiswerken met het werken op kantoorm, kunnen behoeften veranderen.

Maar alhoewel sommige bedrijven terugschalen, zijn er anderen die de frequentie van hun kantoorreinigingsdiensten verhogen als een waarborg voor werknemers zodat zij niet ziek worden.

Zelfs met een verminderd aantal mensen die op kantoor werken, is er een risico dat mensen onwel kunnen worden. Niet alleen door Covid, maar ook door alle andere bacteriën en virussen waaraan werknemers opnieuw worden blootgesteld.

Daarom is het belangrijker dan ooit om werkruimten schoon te houden, dat is gezond  en veilig voor iedereen.

Particuliere schoonmaak

Dit is een schoonmaakcontract voor huizen, aangegaan door de inzittenden. Zelfs als je een huurder bent, kan er nog steeds een huishoudelijk schoonmaakcontract zijn, omdat het een service is die je bent aangegaan.

Particuliere reiniging dekt gemeenschappelijke huishoudelijke taken, soms zelfs inclusief het veranderen van beddengoed. Vaker voeren huishoudelijke schoonmakers taken uit zoals afstoffen, stofzuigen en opruimen van keukens en badkamers.

Als je nu vanuit huis werkt en een thuiskantoor hebt, zal een huishoudelijk schoonmaakcontract nog steeds gelden, tenzij je een gespecialiseerd bedrijf hebt dat je vanuit huis runt en een gespecialiseerde commerciële reiniger nodig hebt om je werkruimte te reinigen.

Commerciële reiniging

Als je een verhuurder, hotelier of bouwmanager bent die regelmatig communale gebieden nodig heeft, telt dit als commerciële reiniging. Commerciële reiniging is een term die wordt gebruikt bij alle het schoonmaken van elk soort bedrijfspand, van retail tot verpleeghuizen.

 

Commerciële schoonmakers zijn veelzijdig en hebben veel gespecialiseerde apparatuur.

Als voorbeeld hebben fabrieken, datacenters en medische praktijken verschillende behoeften dan bijvoorbeeld nachtclubs en bars. Commerciële reinigingsbedrijven zijn gespecialiseerd in verschillende gebieden gebieden. Door te investeren in goede reinigingsapparatuur en personeelstraining, kunnen ze hun klanten de beste resultaten geven wat betreft hun wensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *